maandag 21 april 2008

De theatermolen komt weer op gang.
In de zomer zal Compagnie Hatsjie repeteren aan een nieuwe voorstelling: Salomé.
Voorstellingen zijn voorzien voor september-oktober 2008.
De eerste bijeenkomst is intussen al een feit.
Ook de tekst is er al: een bewerking van Oscar Wildes meesterwerk, geïnspireerd op het bijbelse verhaal over Johannes De Doper. Hij is gevangen genomen door koning Herodes, de stiefvader van Salomé. Herodes wil niet dat iemand Johannes te zien krijgt. Daarom wil Salomé hem graag zien. Ze verleidt één van zijn bewakers ertoe de man aan haar te tonen. Op slag borrelt een diep verlangen in haar op. Salomé walgt van Johannes, maar verlangt tegelijkertijd in te gaan tegen het verbod van Herodes.
Op een avond blaast koning Herodes uit op het terras van zijn paleis. Hij vraagt Salomé voor hem te dansen. In ruil krijgt ze alles wat ze maar wilt. Salomé danst. En in ruil wilt ze het hoofd van Johannes De Doper.

De rollen zullen worden gespeeld door Nele Guiljam, Peter Hendrikx, Pieterjan Hermans, Koen Ilsen en Christiaan Mommeyer.

Een nieuw stuk, een nieuwe site.
Compagnie Hatsjie verhuist in afwachting van een "echte" site naar http://myspace.com/ciehatsjie. Naast een blog vindt u daar ook plaats voor foto's, filmpjes en allerhande info. En u kan er - last but not least - vriend worden van cie hatsjie en reacties/boodschappen/uw ideeën over theater/... delen met ons en met de wereld.

Geen opmerkingen: