over cie hatsjieCompagnie Hatsjie ontstaat in 2002 en wilt resoluut theater voor en door jonge mensen zijn. De producties Lieve Lorein en Thank Heaven for Little Girls van regisseur Bert Scholiers zorgen voor een spetterende start, daarna ligt het even stil bij Hatsjie. Maar sinds 2006 staat het gezelschap er weer. Onder regie van Brecht Hermans speelt Dood in Venetië, een eigenzinnige bewerking van Thomas Mann. Compagnie Hatsjie bewijst te zijn uitgegroeid van een jongerengezelschap tot een jong, productief gezelschap. In 2008 spelen maar liefst twee producties: in het voorjaar staat de voorstelling Edmond op het Cultuurweekend SHOTS te Hasselt. Een half jaar later volgt Salomé. Deze radicale bewerking van Oscar Wildes meesterwerk was te zien ver buiten Hasselt, met voorstellingen in Tielt, Gent en Amsterdam.
Compagnie Hatsjie is een losvast collectief van jonge mensen met een ziel voor theater. Het doel bestaat erin gemotiveerd talent te verzamelen, en op een intensieve manier de mogelijkheden van het theater te onderzoeken. Bij elk project worden nieuwe leden uitgenodigd in het collectief. De confrontatie tussen nieuwe en oude leden zorgt voor boeiende, onbekende inzichten. We hoeden ons voor clichés en bevragen steeds weer onze eigen methodes.
Van tekst tot scenebeeld, van regie tot communicatie, compagnie Hatsjie doet alles zelf. We voelen een grote noodzaak om te zoeken naar een eigen verhaal, een eigen vorm, een eigen taal. Elke voorstelling beschouwen we daarom ook als een zoektocht. Een zoektocht naar onze eigen grenzen, maar ook naar die van het theater, en de wereld rondom.
We willen ons publiek uitnodigen om mee te zoeken, om samen een stukje van de weg af te leggen. Compagnie Hatsjie wilt het publiek uitdagen, zowel inhoudelijk als vormelijk. Wij roepen vragen op zonder een antwoord te geven, willen onze samenleving vanuit een verfrissend oogpunt bekijken, en de grote thema’s uit het theater testen op hun geldigheid bij jongeren.Siegfried (2011)
voorstellingen vanaf mei 2011 (zie speellijst)

Salomé (2008)

Edmond (2008)

Dood in Venetië (2006)

Thank Heaven for Little Girls (2003)

Lieve Lorein (2002)